La mia settimana

Viimeisimmät vieraat ovat olleet saksalaisia ja venäläisiä. Saksalaiset haluavat lähes aina suolaisen aamupalan. Silloin tarjoilemme kahta erilaista leipää, leikkeleitä ja juustoa, keitetyn kananmunan, tomaattia/kurkkua, jogurttia, tuoremehua, hilloa ja tietysti kahvia tai teetä. Kattauksessa on aina kynttilät ja taustalla soi musiikkia, usein tietysti italialaista. Sen sijaan italialainen aamupala sisältää kahvin, vaaleata leipää hillon kera, briossin, keksejä, tuoremehua ja jogurtin. On todella mielenkiintoista ottaa vieraita vastaan ja jutella heidän kanssaan. Monet haluavat kysellä asioita Suomesta, kun heille on selvinnyt, että emme olekaan italialaisia!

Viikon ohjelmaani kuului lisäksi vierashuoneen siivousta, lakanoiden pesua ja silitystä. Huolehdin myös tiskauksista, aamupalahuoneen imuroinnista ja yleisestä siisteydestä.


Sää on ollut edelleen lämmin ja aurinkoinen. Päivällä lämpötila on noin +27 astetta. Yhtenä päivänä ehdin myös nauttia järven mahtavista maisemista laivalta käsin. Olin ostanut lipun, jolla pystyin poikkeamaan muutamaan pieneen satamaan ja ihailemaan mys upeita huviloita puutarhoineen.Kommentit