La piccola vacanza

Minulla oli viiden päivän pieni loma, koska samat vieraat olivat viikon. Näin ollen ei ollut niin paljon siivousta ja Leena pystyi hoitamaan aamupalajärjestelyt.

En ollut aikaisemmin käynyt Bolognassa, joten se oli ensimmäinen matkakohteeni. Bologna on tunnettu yliopistokaupunki sekä kulttuurin ja ruoan keskus. Katetut pylväskäytävät johtavat vanhaan kaupunkiin, jossa on lukuisia kirkkoja ja museoita, unohtamatta kahta tornia (Le due Torri). Majapaikkani olikin ihan ydinkeskustassa tornien vieressä. Lukuisat kahvilat, baarit ja ravintolat houkuttelevat istahtamaan ja nauttimaan kupillisen cappuccinoa tai gelatoa. Jäätelö onkin taivaallisen hyvää Italiassa! Kaupoissa oli meneillään viimeiset alennusmyynnit ja löysinkin vielä sopivat sandaalit.

Piazza del Nettuno Bolognassa

Matkani jatkui kohti Santarcangeloa, missä vietin seuraavat kolme yötä paikallisen ystäväperheeni luona. Kylä on pieni, noin 20 000 vakituista asukasta, mutta sielläkin on vielä melkoisesti turisteja, sillä Riminille on autolla vain noin reilun vartin matka. Oli ihanaa nähdä taas ystäviäni, sill viimeisestä tapaamisesta on kulunut aikaa kolme vuotta. Myös täällä maisemat ovat niin upeita, vaikkakin aivan erilaiset kuin järvellä.
Sää oli kuuma ja ehdimme käydä myös Riminillä uimassa merivedessä.
Kommentit